Новини

Сильна магнітна буря зіпсує кінець тижня: як пережити

Календар магнітних бур на серпень 2021 року спочатку не прогнозував геомагнітних збурень наприкінці цього тижня. Однак уточнений прогноз магнітних бур говорить, що магнітна буря 5 серпня 2021 стане досить серйозним випробуванням для метеозалежних людей.

На нас чекає доволі сильна магнітна буря (на піку вона досягне трьох балів), і затягнеться вона на два дні. Планетарний індекс спочатку підскочить удвічі (з позначки-норми 5 – відразу до 10, за даними NASA) – а наступного дня опуститься до 8.

Сама буря почнеться ввечері в четвер, близько 18:00 за Києвом. Ніч із четверга на п’ятницю загрожує метеозалежним людям проблемами зі сном: вони можуть скаржитися на безсоння або кошмари, вранці відчувати розбитість і сонливість.

Магнітна буря 6 серпня 2021 вранці досягне чотирьох балів, а решту доби за силою удару буде такою самою – три бали. Причому через те, що це буде вже другий поспіль день магнітної негоди – симптоми можуть посилитися:

– через стрибки тиску ймовірні сильні головні болі, сплутаність свідомості;

– проблеми з координацією та концентрацією;

– може крутитися голова;

– можливі задишка та тахікардія.

У ці дні необхідно виспатися, не переїдати і стежити за тим, щоб організм отримував достатню кількість рідини. Від фізичних навантажень відмовлятися не варто – однак їхню інтенсивність потрібно знизити. Найкращі види активності в цей час – ранкові та вечірні прогулянки, йога, медитація, розтяжка і невеликі розминки.

Вже 7 серпня 2021 року геомагнітна обстановка Землі повинна прийти до норми.

Наступна магнітна буря повинна початися 10 серпня 2021.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.