Новини

Свято Марії Магдалини 2021: прикмети і що не можна робити у цей день

У середу 4 серпня християни східного обряду й християни західного обряду вшановують пам’ять Святої Марії Магдалини. В цей день зазвичай вітають Марію з іменинами.

Також є легенда, що Свята Марія Магдалина була ученицею Ісуса Христа, а так само мироносицею. У Новому Завіті сказано, що вона була одержима демонами, і Христос вилікував її.

Святу Марію Магдалину заведено вважати покровителькою проповідників, учителів, соціальних працівників і перукарів. До Марії звертаються, щоб вона дарувала людям віру, смиренність, сміливість, допомогла у важкі часи, а також зцілила від бісів і від блудних пристрастей.

Що не можна робити в День Марії Магдалини

У цей день більшість заборон стосується жінок, оскільки Магдалина стала уособленням учениць Ісуса Христа. Не рекомендується в цей день прати білизну, поратися в городі, полі та саду, а також доглядати за домашніми тваринами. За віруваннями, це принесе господині фінансові труднощі.

Жінкам в цей день рекомендують сходити до церкви й замовити молитву 40 уст для здоров’я рідних і за упокій усіх предків. Молодим дівчатам зовсім заборонено працювати в цей день, адже фізична праця загрожує проблемами зі здоров’ям. Також не можна сваритися і з’ясовувати відносини.

Прикмети Дня Святої Марії Магдалини

Велика кількість роси вранці 4 серпня говорить про те, що льон буде сірого кольору в цьому році. Крім цього, роса вкорочує зростання його стебла і вимиває білизну.

Можна розраховувати на багатий урожай сіна, якщо на Марію Магдалину гримить грім. Якщо останній гримить безперервно, то незабаром піде град.

Павуки ховаються – незабаром піде дощ.

Жди теплу погоду, якщо кури гуляють у дворі під час дощу.

Погода сира і похмура буде в найближчі кілька днів, якщо в городі багато слимаків.

Очікується сонячний день, якщо на світанку над землею стелиться туман.

Сновидіння, що приснилися 4 серпня вважаються віщими та попереджувальними. Вони повідомляють людині про небезпеку, що насувається. Ні в якому разі не можна нікому розповідати про ці сни.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.