Новини

Висадили 5-річну дівчинку саму на зупинці і поїхали: під Запоріжжям дитина 40 хвилин стояла у лісосмузі

У Запорізькій області 5-річну вихованку дитсадка дорослі висадили на порожній зупинці і поїхали. Дитина 40 хвилин стояла на морозі, поки її не побачила сусідка і не відвела додому.

Про це повідомляє  “Новий день”.

Жахлива ситуація сталася в селі Новомиколаївка Мелітопольського району. Дівчинка відвідує дитсадок у сусідньому селі Семенівка. Щоранку вихованців дитсадка та учнів школи забирає шкільний автобус, ввечері – дітей розвозять по домівках, висаджуючи на зупинках, де на них чекають батьки.

Цього разу автобус дитину привіз, але на зупинці батьків не було. Тому вихователька просто висадила дівчинку, і автобус поїхав далі. 

Дитина 40 хвилин стояла на зупинці, яка розташовується на околиці села, де поруч річка, лісопосадка. На щастя, самотню дівчинку помітила дівчинка-школярка із сусідньої вулиці. Вона і відвела дівчинку додому. Після чекання на зупинці дитина захворіла.

Як виявилося, батьки не зустріли дитину, бо не знали, що автобус приїде раніше. У відділі освіти Семенівської ОТГ повідомили, що вихователі намагалися додзвонитися до батьків дівчинки, але ті слухавку не брали.

Ситуацію, що сталася з дитиною, у відділі освіти пояснюють так – ДСНС попередила про погіршення погодних умов, а в Новомиколаївці є пагорб, який за таких умов стає непроїзним. Тож водієві автобуса не можна було зволікати, інакше він не зміг би розвезти інших дітей. Як говорить начальник відділу освіти Владислав Ткаченко, вихователі просили сусідів, що живуть неподалік, провести дитину додому і ті, погодилися.

У районному управлінні освіти повідомили, що батьки зі скаргою не зверталися, але говорять, що в такій ситуації вихователі зобов’язані були передати дитину з рук в руки. Так що залишати дівчинку на зупинці було не можна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.