Новини

На Буковині стало більше ДТП: назвали причини

В період з 20 по 31 липня 2021 року на території Буковини зареєстровано 86 дорожньо-транспортних пригод.

Про це сьогодні, 3 серпня, на брифінгу розповів заступник начальника Превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області Віталій Харабара.

“Це на 12% більше ніж минулого року. У 2020 році таких ДТП було 77. Впродовж вказаного періоду в ДТП загинуло двоє осіб та травмувалися 14. Основними причинами аварій є перевищення безпечної швидкості водіями та не дотримання безпечної дистанції, що призвело до 61 пригоди, це зіткнення. За час відпрацювання превентивних заходів територіальними підрозділами ГУНП було задокументовано 1047 порушень Правил дорожнього руху. З них 122 факти – порушення правил обгону та виїзду на смугу зустрічного руху. 117 – ремування транспортними засобами без відповідних документів. 106 – порушення правил користування пасків безпеки та мотошоломів. Правопорушень, які складені на пішоходів – 99. А також водіння автівкою у стані алкогольного сп’яніння – 49%”, – сказав Харабара.

Також Віталій Харабара зазначив, що було виявлено 20 фактів кермування транспортних засобів, які були технічно несправними.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.