Новини

Pfizer і Moderna підвищили ціни на свої вакцини проти COVID-19

Фармацевтичні компанії Moderna і Pfizer оголосили про підвищення цін на свої вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19. Доза Pfizer здорожчала на майже 5 доларів, а доза Moderna — до близько 3 доларів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” із посиланням на видання Financial Times.

Зазначається, що зміна ціни на вакцини значиться у контрактах про постачання. У публікації йдеться, що вакцини обох компаній показали свою ефективність.

“Pfizer подорожчала на 25%. Тепер ціна однієї дози на європейському ринку складає 19,50 євро (23,14 долара — ред.) (колишня була 15,5 євро (18,39 долара — ред.)). Moderna підвищила ціну приблизно на 10%. В останніх контрактах на поставку в ЄС ціна вакцини Moderna становить 25,50 долара. У першій закупівельній угоді одна доза коштувала близько 22,60 долара”, — йдеться у повідомленні.

Вказується, що третя фаза випробувань вакцин Pfizer і Moderna показала більш високу ефективність цих препаратів у порівнянні з вакцинами компаній AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Водночас Європейська комісія і уряди країн ЄС погодилися заплатити вищу ціну, щоб забезпечити підтверджені поставки з європейських заводів-виробників. Moderna підтвердила колишню позицію: угоди про менших обсягах будуть виконуватися за вищими цінами, а представник компанія Pfizer ухилився від коментарів з приводу цін на вакцини для ЄС.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.