Новини

Тарифи на газ, касові апарати і вступна кампанія: які зміни очікують буковинців у серпні

З травня кожен кубометр газу (з урахуванням) ПДВ подорожчав з 9,4 до 15,3 грн. При цьому вже з серпня в Україні газопостачальні компанії вводять нові місячні тарифи на газ.

Які важливі зміни очікують буковинців у серпні 2021 року?

Тарифи на газ

З 1 серпня газопостачальні компанії України вводять нові місячні тарифи на газ. Вартість блакитного палива буде залежати від регіону, в якому працює компанія, і може в рази відрізнятися в різних областях. Імовірно, в серпні ціни на блакитне паливо для споживачів будуть варіюватися від 7,9 до 16,99 грн за кубометр, пишуть Українські новини.

Компанія “Нафтогаз” запропонувала укладати договори на рік з фіксованою ціною на газ 7,96 грн за куб. м., і відмовилася від місячного тарифного плану через відсутність попиту у споживачів. Таким же шляхом пішла і “Йе Енергія”, яка з липня пропонує тільки річні підключення з ціною 7,99 грн за кубометр газу.

Серед компаній, які оприлюднили вартість тарифів на газ, в серпні найнижчими будуть у “Стрийнафтогаза” і “Галнафтогазу” – 7,99 грн за кубометр. Найдорожчим блакитне паливо буде у “Енергія країни” – 16,99 грн і 15,764 грн за кубометр.

Судячи з оприлюднених тарифних планів, використовувати в серпні місячний замість річного вигідно клієнтам п’яти компаній:

“Стрийнафтогаз”: місячний тариф – 7,99 грн/кубометр; річний – 11,99 грн/кубометр;

“Галнафтогаз”: місячний тариф – 7,99 грн/кубометр, річний – 10,99 грн/кубометр;

“Маргаз”: в серпні – 8,79 грн/кубометр, річний тариф – 9,75 грн/кубометр;

Житомирська обласна енергопостачальна компанія: в серпні 11,90 грн/кубометр, річний тариф – 13,50 грн/куб;

Чернівецька обласна енергопостачальна компанія: в серпні – 9,35 грн/кубометр, річний – 13,50 грн/куб.

Касові апарати

Виробників реєстраторів розрахункових операцій (РРО) зобов’язали до 1 серпня 2021 року доопрацювати апарати, які не стоять на обліку в органах Державної податкової служби.

З серпня 2021 року всі фіскальні чеки повинні містити наступну інформацію:

найменування суб’єкта господарювання;

округлення суми до оплати;

позначення валюти операції;

найменування платіжної системи;

цифрове значення штрихкоду товару;

QR-код.

Ці зміни стосуються тільки фіскальних чеків за продані товари або надані послуги.

Тарифи на електроенергію

На виїзному засіданні Ради національної безпеки і оборони 30 липня, в тому числі, обговорювалися питання тарифів на електроенергію.

“Президент України поставив завдання, щоб ні в якому разі не підвищувалися тарифи на електроенергію для вразливих верств населення”, – йдеться в повідомленні Офісу Президента за підсумками засідання.

Днем раніше, 29 липня, уряд прийняв рішення не підвищувати вартість електроенергії. Тариф становитиме 1,68 грн за кВт-годину до кінця серпня.

“Уряд сьогодні затвердив відповідне рішення. Разом з усіма зацікавленими сторонами ми працюємо над тим, щоб збалансувати ринок електроенергії і одночасно залишити ціни для переважної більшості українців без підвищень”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Як українці платитимуть з настанням осені, поки не повідомляється.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко говорив, що його відомство планує ввести диференційовані тарифи, які будуть залежати від обсягу споживання.

Тарифи припускали розбити на чотири категорії: до 100 кВт-год; 100-300 кВт-год; 300-500 кВт-год, від 500 кВт-год. Максимальний тариф Міненерго планувало встановити на рівні 3,4 грн/кВт-год.

Вступна кампанія

Вищі навчальні заклади повинні були оприлюднити списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів до 28 липня. Тим, хто потрапив на бюджет необхідно подати оригінали документів до 18.00 2 серпня.

Зарахування на бюджет буде проходити 9 серпня, а переклад на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.

Зарахувати надходять на контрактну форму навчання повинні не пізніше 30 листопада.

Загальна дорога для велосипедів і мотоциклів

Ділянка і розмітка загального дорожнього руху велосипедів і моторизованого транспорту буде доступна для проїзду з 1 серпня в Києві. Столиця стала першим містом в Україні для такого нововведення.

Ділянка з’єднає майбутню велосипедну доріжку на вулиці Івана Франка та велосмуги на вулиці Леонтовича, по якій пересуватися можна буде з обмеженою швидкістю – до 20 км / ч.

Вихідні

У серпні українців чекають 21 робочий і 10 вихідних днів. 24 серпня відзначається День Незалежності України, який випадає в цьому році на вівторок. Завдяки цьому понеділок, 23 серпня, буде вихідним днем, за який доведеться відпрацьовувати в суботу, 28 серпня.

Таким чином, на День Незалежності українці відпочиватимуть 4 дні поспіль – з 21 по 24 серпня. В останній день літа вихідні (субота і неділя) випадають на 1, 7-8, 14-15 і 29 серпня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.