Новини

На Буковині зі старого дуба вирізьбили унікальну лавку – фото

У парку Сторожинецького ліцею №1 зі старого дуба вирізьбили велику лавку.

Про це йдеться у публікації .

Міський голова Сторожинця Ігор Матейчук розповів, як з’явилася ідея такого витвору мистецтва та що з ним планують робити далі.

– Ми почали розчищувати парк біля ліцею. Вичистили озеро, вивезли близько 3,5 кубів намулу, по боках зробили площадки, встановили ліхтарі. Там були аварійні дуби, ми отримали на це висновок екологічної інспекції в області. Тож їх спиляли. Було кілька шматків гарного дерева дуба. На дрова було шкода давати. Ми знайшли чоловіка з Банилова, він гарно його вирізьбив і зробив таку лавку, – розповідає пан Ігор.

Мер зазначає, що з міського бюджету на це не було витрачено грошей.

Згодом планують зробити ще одну таку лавку. Для неї вже підготували ще одну дубову колоду. Наразі чекають, поки майстер повернеться з роботи за кордоном.

– Коли буде готова ще одна лавка, ми перенесемо їх на площу перед міською радою, зробимо гарні тротуарні доріжки, встановимо сучасні світильники. Тут на площі вже працює телевізор, ми вмикаємо футбол чи мультфільми. Згодом його розвернемо в бік лавок, і ввечері зможуть сюди приходити діти і дивитися мультики. Для лавок зробимо спеціальну бетонну платформу, щоб вони міцно трималися, і накриття зверху, – каже міський голова.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.