Новини

«Під могили заберемо лавочки»: у Чернівцях залишається проблема з місцями для поховання

У Чернівцях досі залишається проблема з місцями для поховання на Центральному кладовищі.

А питання із земельними ділянками для цвинтаря “зависло” у судах, йдетьяс у публікації ” “.

“Місць для поховань на Центральному цвинтарі залишилося на місяць. Намагаємося це питання вирішити. Шукаємо вільні місця біля могил, десь доводиться стежки зменшувати, зараз обговорюємо, щоби демонтувати лавочки та столики біля місць поховань. Проблема гостра, і коли вона вирішиться, остаточно, ще не відомо”, – розповідає директор Центрального кладовища Василь Воронюк.

Про проблеми з похованням у мерії розповіли ще місяць тому і поки що проблема не вирішена.

Міськрада може у добровільному порядку запропонувати викупити ділянки, якщо власники не мають бажання їх продати, звертаються до суду.

“Центральний цвинтар, що на Годилові, має площу майже 50 гектарів, але вона закінчується. Тому вирішили приєднати до цвинтаря вісім земельних ділянок. У такому разі отримаємо ще додаткових майже три гектари. Щодо двох земельних ділянках справи наразі перебувають у суді. Подали до суду щодо питання викупу земельної ділянки, яка становить суспільний інтерес для міста”, – розповідає Ігор Крохмаль.

За інші ділянки ведуть перемовини у міській раді.

“Ведемо перемовини з власницею однієї з ділянок. Справа в тому, що не можемо запропонувати вищої ціни, ніж маємо за експертною оцінкою. Визначили, що її вартість – 40 тисяч гривень за 50 соток. Власниця за такі гроші не дуже хоче продавати, готова обміняти її на ділянку у місті, але ми розуміємо, що це значно дорожче, тому тривають перемовини. Якщо результату не буде, теж звернемося до суду, думаю, суд ухвалить рішення на нашу користь”, – зазначив Ігор Крохмаль.
У міській раді очікують, що до кінця серпня питання з двома ділянками, яке зараз перебуває в суді, вдасться вирішити. Це дасть змогу частково вирішити проблему і продовжити роботу щодо інших ділянок.

Раніше, директор кладовища у Чернівцях розповів, що землі для поховань залишилося менш ніж на рік.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.