Новини

«Одружувати і розлучати поруч – абсурдно»: з’явилась петиція проти перенесення РАЦСу в Чернівцях у Палац урочистих подій

У Чернівцях мешканці зареєстрували електронну петицію проти перенесення міського відділу РАЦСу до будівлі Палацу урочистих подій.

Про це йдеться в Єдиній системі місцевих петицій, пише molbuk.ua

Автором петиції є чернівчанка Марія Мельник. Станом на 30 липня під петицією підписалися 147 чернівчан за необхідних 250 підписів.

“Справа в тому, що міський відділ РАЦС має намір перейти до приміщення Палацу урочистих подій, що є неможливим, адже сама назва за себе говорить , що це саме Палац урочистих подій, і ніякі інші види діяльності неможливо і недоцільно там проводити. Адже, весілля – це урочиста подія в житті кожної людини, і поруч з реєстрацією шлюбу не можуть знаходитися реєстрація смерті, розлучення тощо. Тому, я як чернівчанка, звертаюся до усіх небайдужих підтримати збереження історичного Палацу урочистих подій”, – йдеться в тексті петиції.

Директорка Палацу урочистих подій Ліна Федоряк підтримує авторів петиції і розділяє їхню думку про те, що поруч із реєстрацією шлюбу не можуть реєструвати смерть або ж розлучення.

“Питання про об’єднання двох структур обговорюється ще з 2012 року. І щоразу новій владі у міській раді ми пояснюємо, що це неможливо, адже у нас діє послуга пілотний проєкт “Шлюб за добу”. Щодня у нас укладають шлюб 10-15 пар. Молодята урочисто заходять на другий поверх, з музикою. Тому я проти того, щоб у тому ж самому приміщенні поруч були дві організації, одна з яких реєструє смерті та розлучення. Тоді це буде повний безлад. Якщо б перенести до палацу урочистих подій тільки реєстрацію шлюбів, то це було би доцільно. Тоді людям було би зручніше і ми не проти такого рішення, – заявила Ліна Федоряк.

Проте, за її словами, ці зміни ще обговорюють, із цього приводу засідала робоча группа. Щоправда, жодного рішення ще не було прийнято.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.