Новини

Дієта від прищів: 3 продукти, яких слід уникати для чистої шкіри

Акне може повністю підірвати вашу впевненість у собі і перешкодити вам жити повноцінним життям.Іноді, незалежно від того, яким засобом для догляду за шкірою Ви користуєтеся, ваша шкіра буде залишатися плямистою. Коли у вас прищі, легко відчувати себе безнадійним, але зміна дієти може допомогти очистити шкіру.

Express.co.uk поспілкувався з нагородами дієтологом Харрієт Сміт та командою Botanycl, щоб дізнатись про три продукти, які слід уникати для чистої шкіри.

Акне-це поширене захворювання шкіри, яким страждають як підлітки, так і багато дорослих.

Воно має великий вплив на впевненість в собі, образ тіла і якість життя, але з ним дуже важко впоратися і від нього дуже складно позбутися.

Лікар-дієтолог Гаррієт Сміт визнає, що, хоча прищі в основному викликані гормональними змінами і генетикою, невеликі зміни в дієті і способі життя можуть принести користь здоров’ю шкіри.

Це означає, що те, що ви їсте, може вплинути на тяжкість вашого акне, і є певні продукти, які можуть викликати загострення, в той час як інші можуть їх поліпшити.

За словами Харрієт, якщо ви хочете зменшити або усунути прищі, Вам слід спробувати дотримуватися середземноморської дієти.

Дієтолог сказав: “Середземноморська дієта містить фрукти та овочі, бобові, цільнозернові, корисні для серця жири, такі як оливкова олія, горіхи та насіння, а нежирний білок знижує ризик появи прищів”.

Переконайтеся, що Ви отримуєте достатньо вітаміну А (молочні продукти, яйця, печінка, жирна риба, а також жовті, червоні і листові зелені овочі), тому що вітамін А допомагає вашому організму виробляти нові клітини шкіри, що запобігає закупорці пір омертвілої шкірою.

Вітамін С-це антиоксидант, що міститься у фруктах і овочах, таких як апельсини, полуниця, перець, брокколі і картопля, і дослідження показали, що його антиоксидантні властивості можуть допомогти захистити шкіру від пошкодження ультрафіолетом.

Вітамін С також відіграє вирішальну роль у підтримці здоров’я шкіри, допомагаючи організму виробляти колаген.

3 продукти, яких слід уникати для чистої шкіри

Молочні продукти

Тривають дискусії про те, чи пов’язані молочні продукти з прищами: одні дослідження показують можливий зв’язок, а інші не знаходять ніякого зв’язку між ними.

Якщо у вас настільки сильні прищі, що це впливає на ваше життя, варто спробувати відмовитися від молока, сиру та інших молочних продуктів, таких як шоколад, торти і печиво.

Гаррієт сказала: “Якщо ви вирішите уникати молочних продуктів, добре спланована безмолочна дієта, яка є здоровою і збалансованою, може забезпечити вас усіма необхідними поживними речовинами. Однак виключення молочних продуктів і продуктів тваринного походження означає, що ви можете втратити певні поживні речовини, такі як кальцій, вітамін B12 і йод. Їх потрібно буде замінити в іншому місці вашого раціону, або за допомогою продуктів харчування, або поживних речовин.

Цукор

Всі ми знаємо, що занадто багато цукру шкідливо для нашого загального здоров’я, але чи знали ви, що цукор може значно погіршити ваш стан?

Гаррієт зазначив: “деякі дослідження показали, що вживання великої кількості солодких продуктів є фактором ризику вугрів, але інші не виявили такого зв’язку”.

Хоча відмова від цукру не працює для деяких людей, це може бути відповіддю для вас, так чому б не спробувати?

Гаррієт сказала: “Це приблизно сім чайних ложок цукру. Безкоштовний цукор-це цукор, який виробники додають в їжу і напої, а також цукор, що міститься у фруктових соках, меді і сиропах.

Жир

За словами Харрієт, дієта з високим вмістом жирів може збільшити ризик розвитку прищів.

Однак не всі жири “погані”. Тому не слід повністю виключати жири зі свого раціону.

Харрієт сказав: “важливо відзначити, що наявність жиру у вашому раціоні є невід’ємною частиною здорового харчування.

“Постарайтеся скоротити споживання продуктів з високим вмістом насичених жирів (таких як червоне і оброблене м’ясо, Випічка і торти) і замініть їх корисними для серця ненасиченими жирами (такими як оливкова олія, жирна риба, горіхи і авокадо)”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.