Новини

Стало відомо, за яких умов школи працюватимуть навіть в «червоній» зоні

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що для повноцінної та безперешкодної роботи навчальних закладів під час карантину потрібно, щоб 80% працівників були вакциновані проти COVID-19, про це він зазначив під час засідання уряду, сьогодні, 28 липня.

Так школи зможуть працювати, якщо певний регіон потрапить до жовтої, помаранчевої чи червоної зони епідеміологічної небезпеки.

Цю умову внесено до карантинної постанови уряду №1236.

Ляшко зазначив: “Ще однією важливою інновацією стає робота навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону із зеленої зони епідеміологічної небезпеки, тобто потрапляння у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників (зокрема, технічних – ред.)”.

При цьому, не лише вчителі мають бути вакциновані, але й інший персонал школи.

Примітно, що піклуючись про захист педагогів та працівників навчальних закладів, МОЗ не переймається питанням захисту дітей. Хоча останні дослідження свідчать, що штам “Дельта” найбільше вражає саме молодь.

Станом на 25 липня в Україні повністю курс вакцинації пройшли 1,76 млн громадян – 4% населення. Хоча б одну дозу вакцини отримали 4,94 млн населення, тобто понад 11%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.