Новини

«Сьогодні зняли, а завтра нова з’явиться»: у Чернівцях розпочали боротьбу з незаконною рекламою на стовпах та опорах

У Чернівцях співробітники комунальних підприємств почали масовий демонтаж реклами та вивісок, встановлених на стовпах та опорах в місті із порушенням законодавства.

Кореспондентка molbuk.ua разом із директором департаменту інфраструктури та благоустрою Григорієм Прохоренком перевірила, як тривають ці роботи.

У середу на бульварі Героїв Крут з самого ранку знімають незаконно розміщену рекламу.

“Минулого вівторка ми попереджали власників, щоб вони демонтували незаконну рекламу на опорах міста. Тож зараз будемо притягувати до відповідальності тих, хто її розміщує”, — зазначив директор департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій Прохоренко.

За його словами, порушників чекає адміністративна відповідальність у розмірі 1700 гривень штрафу за кожну таку рекламну вивіску.

Про шкоду незаконної реклами розповів старший електромонтер Олексій Дробик.

“Якщо ми приходимо і треба залізти на опору, то ми не можемо це робити. Воно заважає нашій роботі. За день можемо знімати по 50 таких банерів. Сьогодні зняли, а завтра така ж нова з’явилася”, — скаржиться пан Олексій.

Бачу, що для того, аби демонтувати один такий банер, працівникам доводиться докладати багато зусиль.

“Часом буває по 2-3 людини разом працюють, щоб зняти одну рекламу”, — ділиться чоловік.

Способом подолання проблеми поділився директор комунального підприємства “Міськсвітло” Андрій Шалєєв.

“В 2015 році були виділені кошти на автододзвонювач, куди вводилися телефони правопорушників. Він, у свою чергу, постійно телефонував і попереджав про накладання штрафів. Через декілька місяців місто очистили від реклами”, — зазначив Андрій Шалєєв.

Чоловік додав, що якщо депутатський корпус виділить на це кошти і зараз, то вони зможуть впоратися з цією проблемою.

Раніше повідомлялося, що в ратуші попередили підприємців про примусовий демонтаж незаконно встановлениої реклами з опор та стовпів. У департаменті інфраструктури та благоустрою заявили, що на порушників накладатимуть адміністративні стягнення.

Авторка: Софія Король
” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.