Новини

В Україні помер пацієнт з «Дельта-штамом» коронавірусу

В Олександрівській лікарні у Києві помер один з шести пацієнтів, у якого виявили штам коронавірусу “Дельта”. Про це в ефірі телеканалу “Київ” повідомила директор медзакладу Людмила Антоненко, передає Kyiv Media.

За її словами, четверо з шести пацієнтів Олександрівської лікарні у Києві, у яких виявили штам “Дельта”, нещодавно повернулися з Росії.

Небезпечний штам Covid-19 “Дельта” підтвердили лабораторно. Медики розповідають, що хвороба протікає агресивніше і швидше, ніж попередні штами: на 2-3 день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, вони не можуть самостійно дихати. Вік важких пацієнтів молодий, 30-40 років.

Медики прогнозують різке погіршення епідеміологічної ситуації в столиці у зв’язку з проведенням хресної ходи, адже сьогодні було дуже багато вірян, у тому числі, з Росії.

“Я думаю, буде дуже великий підйом захворюваності, тому що я хочу ще раз наголосити, що із хворих тестованих, які приїхали із Росії, всі вони позитивні на “Дельту”. Тому якщо це ми спостерігаємо от таку ходу, то я думаю, що буде великий підйом захворюваності” — розповіла Людмила Антоненко, директорка КНП “Олександрівська клінічна лікарня м. Києва”.

Зауважимо, що виявити зазначений штам коронавірусу медикам вдалося лише за допомогою спеціальних реагентів, яких в Україні поки дуже мало.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.