Новини

Діти не можуть обстежуватися у таких умовах: чиновниця перевірила занедбане приміщення лікарні у Чернівцях – відео

Міська дитяча лікарня Чернівців не надавала звернення щодо ремонту цокольного приміщення, яке перебуває у неналежному стані.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

У приміщенні немає палат, але діти йдуть коридором для проведення діагностичних процедур.

“Темний коридор із старою потрісканою плиткою і пліснявою на стінах та підлозі – це не картинка з фільму жахів, а цокольне приміщення Чернівецької міської дитячої лікарні. Тут немає палат, проте діти, які лікують пневмонію, запалення нирок чи ротавірусну інфекцію, мають йти цими страшними коридорами, аби потрапити до діагностичних кабінетів – зробити УЗД, рентген тощо”, – йдеться у дописі.

Міська дитяча лікарня має найбільше орендованих площ. До того ж, більше року тому тут вивільнилися приміщення, де знаходився перинатальний центр, а це – 1000 квадратних метрів. Тож розміщувати в цокольному приміщенні діагностичні кабінети та використовувати їх є неприпустимим.

Відповідно до Статуту, відповідальність за організацію робочого процесу несе керівник медичного закладу. Саме він надає згоду на розміщення орендарів.

“До управління охорони здоров’я надходили листи від Чернівецької міської дитячої лікарні про необхідність ремонту даху після влучення у нього блискавки, а також про виділення коштів на облаштування ліфта. Ці питання ми подали на розгляд міської ради. Проте звернення щодо ремонту цокольного приміщення ми не отримували. Ми будемо звертатися до експертів, аби розібратися, хто і як надавав дозвіл на доступність цього приміщення. Управління охорони здоров’я категорично проти того, щоби маленькі пацієнти та їхні батьки проходили обстеження в таких умова”, – зазначила начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталія Калмикова.

Раніше у мережі з’явилося відео жахливих умов у відділенні педіатрії №2 Чернівецької дитячої лікарні.

Після цього у дитячій лікарні повідомили, що звернулися до Чернівецької міськради з проханням про ремонт.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.