Новини

Шкільне меню від Клопотенка: стало відомо, коли його започаткують у школах Буковини

З 1 вересня у навчальних закладах Чернівецької області впроваджуватимуть нову систему харчування.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, повноцінно вона запрацює вже з 1 січня 2022 року. Про це ішлося під час наради із очільниками територіальних громад області, яку провела заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.

“Успішна підготовка до запуску нової системи харчування – одне із наших основних завдань у цьому навчальному році. Для його реалізації маємо врахувати декілька факторів. Це, зокрема, розв’язання проблем якості та безпечності харчових продуктів, покращення ресурсного забезпечення шкіл та формування культури здорового харчування. Все це допоможе зробити раціон учнів більш збалансованим та різноманітним”, – сказала Ірина Ісопенко.

Нова система харчування передбачає започаткування 4-тижневого меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ.

До 1 січня в області реалізовуватимуть поетапний план впровадження здорового харчування для дітей області.

Під час наради Ірина Ісопенко також зазначила, що у навчальних закладах області активно здійснюватимуть моніторинг щодо готовності поетапного переходу на нову систему харчування. Доручать це спеціальним робочим групам, які створять у кожній громаді.

Крім того на нараді йшлося про підготовку шкіл до нового навчального року. Уже створені комісії, які перевірятимуть готовність закладів освіти з урахуванням реформи здорового харчування.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.