Новини

В Італії, Іспанії та Франції лютують масштабні лісові пожежі

Італійський острів Сардинія, автономний регіон Каталонія в Іспанії та південь Франції охопили масштабні лісові пожежі. Вогонь уже спустошив тисячі гектарів, внаслідок негоди люди змушені залишати домівки.

Як повідомляє ANSA, 23 липня пожежа спалахнула в муніципалітеті Бонаркадо на Сардинії. Тоді внаслідок ДТП загорілася автівка, а вітер поширив вогонь на ліси.

Рятувальники намагаються загасити полум’я, однак роботу ускладнює сильний вітер. Франція та Греція навіть передали по два протипожежні літаки для боротьби з негодою.

З муніципалітету Скано-ді-Монтіферро у неділю, 25 липня, евакуювали понад 400 людей. Там вогонь спустошив 4 тисячі гектарів. Як пише DW, на всьому острові евакуювали близько 1500 людей.

Загалом пожежа знищила 20 тисяч гектарів, зокрема тих, на яких вирощували оливкові дерева. Також згоріли будинки місцевих, пише Nuova Sardegna. Влада заявила, що поки складно оцінити остаточні збитки від пожеж.

В Іспанії внаслідок лісових пожеж постраждала Каталонія, зокрема території біля міста Таррагона. Як пише El Mundo, вогонь спустошив понад 1 600 гектарів, 160 людей евакуювали. Пожежникам вдалося майже ліквідувати пожежу, вони сподіваються, що остаточно загасити вогонь допоможуть дощі.

Наразі невідомо, через що спалахнула пожежа. Влада заявляє, що немає доказів того, що займання сталося через недопалок чи “проблему з транспортом”.

Ще одна лісова пожежа спалахнула у департаменті Од, на півдні Франції. З 24 липня там вогонь знищив 850 гектарів, пише Le Figaro. Наразі полум’я вдалося локалізувати. Однак сильний вітер та низька вологість заважають пожежникам.

Рятувальники кажуть, що упродовж 5 днів погода залишиться несприятливою, тож вогонь може ще поширитися. Наразі над ліквідацією пожежі працює 900 людей.

24 липня евакуювали 120 людей, однак пізніше вони змогли повернутися до своїх будинків.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.