Новини

На Буковині днями запрацює безкоштовний наметовий табір: які там умови – відео

У наметовому таборі для дітей та молоді Чернівців “Ойкос”, що в урочищі “Стебник” смт. Берегомет, тривають останні приготування перед відкриттям, яке відбудеться у четвер, 29 липня.

Відео з табору, де зараз “кипить” робота, опублікувала на своїй фб-сторінці директорка департаменту соціальної політики міськради Наталія Фрунзе, пише molbuk.ua

“Раніше відділ сім‘ї і молоді розпочинав готуватися до “Ойкосу” з квітня місяця, а ми розпочали з липня через реорганізацію. Тому ці вихідні були найважливіші, щоб вчасно запустити табір! Я не буду писати, скільки було проблем, адже табір не працював через пандемію, все треба було відновлювати”, – зазначає чиновниця.

Наталія Фрунзе додала, що основною проблемою була відсутність води. Та все ж спільними зусиллями її вдалося вирішити.

“Першою проблемою була вода, яку ми ніяк не могли запустити. Звичайно, можна було ходити в туалет на вулицю і приймати душ також. Але, якщо стоїть нова побудована вбиральня з душем, то чому не запустити її, чому дітям не створити комфортні умови?! Ми вже викликали різних майстрів, але систему ніяк не могли запустити. Тому в суботу приїхала всією родиною+ столяр+ керівник управління Наталія Сабадаш, і взяли майстра по обладнанню! Робота просто кипіла, я навіть натерла мозолі на руках. Встановлювали двері, клали плитку, фарбували, прибирали, ремонтували дахи, які протікають, підлоги, громадили сіно, збирали сміття… Нарешті все зробили, вода є, двері встановили і багато-багато іншого”, – розповіла посадовиця.

Наталія Фрунзе також показала на відео кімнати у таборі, кухню, вбиральню та довколишню територію. І закликала усіх охочих віком від 12 років долучатися.

“Це наметовий табір, дуже крутий, тут є всі умови. Найголовніше – тут неймовірна краса: ліс, гори, вода… У четвер ми запускаємося, будиночки вже всі пофарбовані, кухня готова. Тут справжня пічка, на якій будуть готувати їсти.

Чистота тут ідеальна. Душ є, вода є, намети, альтанки, де діти будуть проводити час, грати в ігри, ми закупили м’ячі” – запросила Фрунзе.

Табір працює за оригінальною програмою, що ґрунтується на скаутських методиках – передбачає краєзнавчі екскурсії, туристичні походи та розважальні заходи. Головною особливістю відпочинку в таборі “Ойкос” залишається екологічне виховання, навчання навичкам самостійного життя в природних умовах, виховання лідерських якостей.

Деталі тут:

Оптимальний вік учасників табору – 12-18 р. Перебування безкоштовне, лише проїзд та екскурсія за гроші учасників.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.