Новини

Вчені з’ясували ефективність вакцин Pfizer і AstraZeneca проти Дельта-штаму

Експерти провели аналіз перебігу захворювання коронавірусу серед пацієнтів, щеплених вакцинами Pfizer або AstraZeneca в Англії.

Згідно з отриманими результатами, дві дози вакцини від коронавірусу Pfizer або AstraZeneca майже настільки ж ефективними проти більш заразного штаму Дельта, як і проти раніше відомої мутації Альфа, йдеться в публікації журналу New England Journal of Medicine.

Дослідники з’ясували, що вакцини є високоефективними проти штаму Дельта, який зараз є домінуючим, при цьому ефективність проти цього штаму після двох доз вакцини Pfizer досягає 88% в порівнянні з 93,7% цієї ж вакцини, але від штаму Альфа.

Крім того, підкреслюється, що дві дози вакцини Astra Zeneca захищають від штаму Дельта на 67% в порівнянні з 74,5% захисту від попередньо поширеного штаму Альфа.

Вчені з Public Health Englan стверджують, що тільки незначні відмінності в ефективності вакцини були відзначені з варіантом Delta в порівнянні з варіантом Alpha після отримання двох доз вакцини.

“Ці висновки свідчать на користь зусиль з вакцинації двома дозами препарату представників вразливих груп населення”, – резюмували дослідники.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.