Новини

У Чернівцях на площі на честь відкриття Олімпійських ігор підняли прапор – фото

На Соборній площі Чернівців підняли олімпійський прапор. Зробили це на честь початку 32 літніх Олімпійських ігор, які стартували сьогодні, 23 липня, у Токіо.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

Стяг підняли знані буковинські спортсмени, учасники минулих олімпіад, – легкоатлет Микола Лабовський та лучниця Тетяна Дорохова.

– Це багаторічна традиція, сьогодні олімпійські прапори майорітимуть на площах багатьох українських міст. Таким чином ми підтримуємо наших спортсменів, які змагаються у Токіо. Вболіваємо та з особливим хвилюванням спостерігатимемо за виступами співвітчизників, – розповів голова Чернівецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Іван Гешко.

Під час церемонії виконали Гімн України та Олімпійський славень. Також для присутніх виступили буковинські гімнастки.

Нагадаємо, Ігри розпочалися сьогодні, 23 липня, і триватимуть до 8 серпня. На найпрестижніших світових змаганнях Україну представляють 157 учасників, які виступають у 25 видах спорту.

Буковину на Оліймпійських іграх представляє лише одна спортсменка –чемпіонка Європи, рекордсменка світу, лучниця Лідія Січенікова.

Сьогодні вона уже виступила на кваліфікаційних раундах і зайняла 54 місце із загальної кількості 64 місця, набравши 623 очки.

Також розповіддю про свою титуловану вихованку поділився її тренер Олег Осипенко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.