Новини

Педагогам Чернівців розсилають Viber-повідомлення про обов’язкову вакцинацію: що кажуть в управлінні освіти

У Чернівцях у середовищі працівників освіти поширюється інформація про начебто обов’язкову вакцинацію від коронавірусу педагогів професійно-технічних освітніх закладів.

Як повідомила кореспонденту molbuk.ua викладачка одного з ПТУ міста, їй та її колегам надійшли у Viber повідомлення про обов’язкове щеплення проти COVID-19 педагогів навчального закладу.

У повідомленні, зокрема, йдеться про те, що “фінансування навчального закладу буде залежати від кількості вакцинованих працівників та форми навчального процесу”.

Також викладачам ПТУ повідомили, що “з 1 вересня навчальний процес розпочнеться очно в тих навчальних закладах, де кількість вакцинованих працівників буде не менше 90 відсотків”.

В управлінні освіти Чернівецької міської ради заперечили інформацію, вказану в таких повідомленнях.

Як повідомила кореспонденту molbuk.ua керівниця управління Ірина Ткачук, наразі немає жодного розпорядження чи наказу Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки України чи будь-яких інших державних установ, які би передбачали проведення обов’язкової вакцинації освітніх працівників в Україні. Тобто, змусити будь-кого щепитися проти коронавірусу не може ніхто.

Разом з тим Ірина Ткачук зауважила, що управління освіти Чернівців сприяє поширенню інформації про необхідність імунізуватися проти COVID-19 та всіляко сприяє щепленню освітніх працівників, у тому числі вакциною Pfizer.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.