Новини

Мінінфраструктури розглядає можливість виробництва та імпортування надсучасних авто: що відомо

Міністерство інфраструктури України працює над створенням можливостей для імпортування водневих автомобілів у країну, а також їхнього виробництва.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Так, для цього створено відповідний проєкт наказу “Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання”.

Як повідомляє пресслужба відомства, на сьогоднішній момент в Україні відсутні вимоги до водневого транспорту. Йдеться про електричні транспортні засоби на водневих паливних елементах, які працюють на стиснутому водні. Документ поліпшить нормативно-правову базу галузі.

Окрім того, документ також передбачає відстрочення до 2025 року деяких конструктивних вимог до транспортних засобів. Це стосується правил щодо ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, дзеркал заднього виду.

“Відстрочку вимог упроваджено для підтримки національних виробників, імпортерів, дилерів, а також споживачів від подорожчання виробництва та кінцевої вартості автомобілів. Автомобілі, що працюють на водні, не завдають шкоди довкіллю, адже мають нульовий рівень викидів вуглецю. Збільшення кількості таких транспортних засобів знизить рівень негативного впливу на довкілля”, – зазначили в Мінінфраструктури.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.