Новини

У “Слузі народу” з осені прогнозують ухвалення закону про “постановочний спам”

Ініційований керівництвом парламентської фракції “Слуга народу” законопроект, покликаний не допускати “постановочного спаму” в парламенті, який використовується для блокування законопроектів, як очікується, буде ухвалено вже на наступній сесії парламенту, яка розпочинається 7 вересня.

Таку думку висловила заступниця голови фракції “СН” Євгенія Кравчук в ефірі одного з телеканалів у середу, 21 липня, передає УНН.

“Законопроект щодо “постановочного спаму” зможе точно суттєво його зменшити… Я думаю, що регламентний комітет вибере якійсь з варіантів або зробить комітетську версію, і однозначно наступної сесії вже ВР прийме такий законопроект, який обмежить… просто безпрецендентні зловживання, бо зараз кожен депутат на кожен законопроект, який приймається у Верховній Раді, може подати постанову, яка блокує підписання”, – сказала Кравчук.

Законопроект, запропонований монобільшість, з її слів, передбачає обмеження, що має як мінімум половина фракції підписати таку постанову, є ще обмеження стосовно підтримки такої постанови не менше ніж 45 народних депутатів. “Я знаю, що колеги готують альтернативний законопроект. Там буде нижче трохи поріг обмеження. Передбачається, що має бути не менше підписів, як у найменшої фракції чи групи”, – додала вона.

Що стосується підсумків попередньої сесії, то Кравчук наголосила на тому, що було розпочато роботу над системою законів, які стосуються олігархів, великого бізнесу. “В першому читанні проголосовані, і уже готуються інші законопроекти на наступну сесію. І зрештою, ми хочемо проголосувати в другому читанні попри велику кількість правок, які були внесені”, – додала вона.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.