Новини

Вакцина стала доступнішою: як буковинцям щепитися від ковіду

Тепер вакцинуватися може кожен буковинець незалежно від того, належить він до групи ризику чи ні. Також уже не потрібно записуватися через додаток “Дія”.

Про це на брифінгу, присвяченому вакцинації, розповів голова ОДА Сергій Осачук, пише molbuk.ua

“До цього тижня 4 етапи вакцинації проходили з різними регламентами, визначалися найбільш уразливі групи населення, професійні групи. Тепер усі ці обмеження повністю зняті. Раніше ми закликали записуватися в чергу через додаток Дія. З цього тижня ця норма скасовується. З цього дня, 21 липня, по всій Україні і в тому числі на Буковині зробити щеплення від коронавірусу можна абсолютно вільно впродовж 7 днів щотижня. Не існує жодного вихідного дня. Існують центри вакцинації, ми їх відкрили поза медичними закладами. У Чернівцях таких центрів вакцинації – 4. Також 5 – в області: у Новодністровську, Вижниці, Сторожинці, Кіцмані. Також можна звернутися до пунктів щеплення – тобто до сімейних лікарів”, – розповів Осачук.

Він також закликав буковинців не нехтувати щепленням, адже новий штам Дельта дуже небезпечний і вже невдовзі розпочнеться нова хвиля захворювань.

“Ковід-19 пробує через різні штами нас скосити. Дуже небезпечний цей “дельтівський” варіант, який б’є як по людях старшого віку, так не обходить і дітей. Тому нам потрібно захиститися таким потужним щитом, щоби потім процес лікування і боротьби не лікував сили і фінансовий ресурс, а потім робила людину не до кінця дієздатною.

Усі, хто хворів цією хворобою, можуть підтвердити, що процес лікування та реабілітації затягується на місяці. Тому давайте вакцинуватися і захистимося”, – закликав голова ОДА.

Нагадаємо, у Чернівцях діють 4 центри вакцинації.

“Юність Буковини” (вул. Героїв Майдану, 5);

Автовокзал “Вест Буковина” (вул. Руська, 248);

КП “Калинівський ринок” (вул. Калинівська, 13-А)

ТЦ “Майдан” (вул. Героїв Майдану, 71).

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.