Новини

В Україні назвали три найнебезпечніші епіцентри захворюваності на COVID-19

В Україні прогнозують новий сплеск захворюваності на коронавірус. Як повідомляють вчені на сайті Національної академії наук (НАН) України, на сьогодні весь тижневий приріст захворюваності на COVID-19 зафіксований на півдні країни.

При цьому три українських регіони є епіцентрами захворюваності.

Як повідомляють у НАН, в Одеській області стрімко зростає число позитивних ПЛР-тестів (на 41% за тиждень) і госпіталізацій (на 38% за тиждень). При цьому загрозливими є темпи зростання позитивних результатів ПЛР-тестів.

Водночас у Києві високими стали темпи зростання госпіталізацій та позитивних результатів тестів. При цьому в столиці зросла на 4% кількість випадків коронавірусу, після зниження на 17% тижнем раніше.

Крім того, в Сумській області фіксують високі темпи зростання госпіталізацій, а також збільшення темпів зростання захворюваності. Також за тиждень в регіоні зросла кількість позитивних ПЛР-тестів.

У НАН відзначають, що існує ймовірність “вибухових темпів” зростання випадків.

“Існує загроза виникнення вибухових темпів такого зростання – подібно до того, як це спостерігалося в деяких країнах світу з поширенням в них штаму Дельта”, – йдеться в огляді.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.