Новини

За чотири роки майже мільйон українців отримали російське громадянство — Дмитро Козак

Заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак у інтерв’ю виданню Рolitique Іnternationale заявив, що у період з 2016 по 2020 рік російське громадянство отримали майже 978 тис. українців.

Відповідне інтерв’ю опубліковано на сайті посольства РФ у Франції.

“За нашим громадянством звертаються не лише громадяни Донбасу, але і жителі решти України. В період з 2016 до 2020 років громадянство Російської Федерації отримали майже 978 тис. громадян України”, — сказав Козак.

Також він заявив, що станом на лютий 2021 року російські паспорти отримали приблизно 470 тис. жителів так званих ДНР та ЛНР. За його словами видача паспортів РФ є “гуманітарною мірою” після введення “блокади Донбасу”.

Поглинання Донбасу. Про що свідчить участь бойовиків на виборах у Росії
“Як тільки ситуація на Донбасі буде врегульована, зникне необхідність і в цьому рішенні. Загальний порядок надання громадянства буде відновлено. Наші дії ні в чому не суперечать існуючим міжнародно-правовим нормам і практикам інших держав”, — сказав Козак.

За даними українського омбудсмена Людмили Денисової, окупанти на Донбасі вже видали 583 тисячі російських паспортів жителям ОРДЛО. З них близько 67 тисяч — неповнолітнім.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.