Новини

Перевірили на цілому місті: італійські медики з’ясували, скільки зберігаються антитіла до COVID-19

Тестування жителів італійського міста показує, що рівень антитіл залишаються високими через дев’ять місяців після зараження вірусом SARS-CoV-2.

У лютому і березні 2020 року дослідники з Падуанського університету і Імперського коледжу Лондона протестували понад 85% з 3000 жителів містечка Во на зараження SARS-CoV-2, а потім перевірили їх знову в травні і листопаді 2020 року на антитіла проти вірусу, пише НВ

Команда виявила, що 98,8% людей, інфікованих в лютому / березні, показали визначальні рівні антитіл в листопаді, і не було ніякої різниці між людьми, у яких були симптоми COVID-19, і людьми, у яких не було симптомів.

Рівні антитіл відстежувалися за допомогою трьох тестів, які виявляють різні типи антитіл, які реагують на різні частини вірусу. Результати показали, що, хоча всі типи антитіл показали деяке зниження в період з травня по листопад, швидкість розпаду була різною в залежності від аналізу.

Команда також виявила випадки підвищення рівня антитіл у деяких людей, що вказує на потенційне повторне зараження вірусом, що сприяє зміцненню імунної системи.

Провідна авторка роботи Іларія Дорігатті з Центру глобального аналізу інфекційних захворювань MRC та Інституту хвороб і екстреної аналітики імені Абдула Латіфа Джаміля (J-IDEA) сказала: “Ми не знайшли доказів того, що рівень антитіл між симптоматичними і безсимптомними інфекціями істотно розрізняються, що дозволяє припустити, що сила імунної відповіді не залежить від симптомів і тяжкості інфекції”.

“Однак наше дослідження показує, що рівень антитіл розрізняються, іноді помітно, в залежності від використовуваного тесту. Це означає, що необхідно дотримуватися обережності при порівнянні оцінок рівнів інфекції в популяції, отриманих в різних частинах світу за допомогою різних тестів і в різний час”, — додала вона.

Професор Енріко Лавецці з Університету Падуї сказав: “Тестування в травні показало, що 3,5 відсотка населення Во піддавалися впливу вірусу, хоча не всі з цих суб’єктів знали про своє зараження, враховуючи велику частку безсимптомних інфекцій”.

Набір даних команди, який включає результати двох кампаній масового тестування ПЛР, проведених в лютому і березні, і опитування на антитіла, проведеного в травні, а потім знову в листопаді, також дозволив їм розділити вплив різних заходів контролю.

Вони показали, що під час відсутності ізоляції одного ручного відстеження контактів було недостатньо для придушення епідемії.

Доктор Дорігатті додала: “Абсолютно очевидно, що епідемія не закінчена ні в Італії, ні за кордоном. Рухаючись вперед, я думаю, що фундаментально важливо продовжувати вводити першу і другу дози вакцини, а також посилити епіднагляд, включаючи відстеження контактів”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.