Новини

“Вода піднімалась і все затоплювала”: 12-річна дівчинка із Закарпаття розповіла, як врятувала дітей від повені

Від час потужної повені, коли вода стрімко наповняла будинок в селі Стебне, що в Рахівському районі Закарпатської області, 12-річна Тетяна Тулайдан врятувала свого братика та трьох сусідських дітей.

Як інформує “Перший Кабельний”, дівчинка не злякавшись грози і страшної стихії, зуміла дуже швидко зорієнтуватись, вимкнула електрику в будинку та провела дітей на другий поверх. Зважені дії та швидка реакція дівчинки в результаті врятувала усім життя, адже водяне цунамі прибуло настільки швидко та неочікувано, що розгубитися в такій ситуації могли б і дорослі.

“Я трішки налякалась, але сестра і брат Юрчик налякались більше. Вони плакали і хотіли, щоб мама швидше прийшла, а я їх заспокоювала”, – розповідає 12-річна Тетяна.

Дівчинка каже, що не вагалась ні хвилини, бо зрозуміла, що відповідальність за всіх дітей лягла на неї.

“Вода підійнялась, коли ми вже всі були в будинку і ми дивилися, як вона піднімалась і все затоплювала”, – розповідає школярка.

У той час, як вирувала негода, батьки Тетяни і меншого сина Юрія працювали в полі у сусідньому селі і навіть не здогадувались, що їх село накрив паводок. Як почалась гроза, вони повернулись додому і не могли повірити в те, що бачать – вода зносила усе на своєму шляху.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.