Новини

Через масштабні повені у Бельгії та Німеччині загинули вже понад 170 людей

Кількість загиблих внаслідок потужних повеней у Німеччині та Бельгії перевищила 170, тоді як рятувальники продовжують пошуки сотень людей, які вважаються зниклими без вести.

Про це повідомляє TСН.

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що він “приголомшений” руйнуваннями, і пообіцяв надати підтримку сім’ям загиблих, а також містам, яким було завдано значної шкоди.

“Важливо, щоб ми проявили солідарність з тими, у кого повінь забрала все”, – зауважив Штайнмаєр.

У Рейнланд-Пфальці в суботу повідомляли про смерть 93 людей, зокрема 12 мешканців будинку для людей похилого віку з інвалідністю. Майже 1,3 тис. осіб залишаються зниклими безвісти.

У сусідньому Північному Рейн-Вестфалії раніше підтвердили загибель 43 людей. Влада попереджає, що ці показники можуть зрости.

Тим часом німецька метеорологічна служба DWD повідомила, що попереджала про негоду місцеву владу, яка повинна була нести відповідальність за організацію будь-якої необхідної евакуації.

Міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер сказав, що Німеччина “повинна набагато краще готуватися” в майбутньому, додавши, що “це наслідки зміни клімату”.

Штайнмаєр, зі свого боку, закликав до активізації зусиль у боротьбі з глобальним потеплінням: “Лише якщо ми рішуче візьмемося за боротьбу зі зміною клімату, ми зможемо обмежити екстремальні погодні умови, з якими ми зараз стикаємося”.

У неділю в постраждалий регіон вирушить канцлерка Анґела Меркель.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.