Новини

Слабоалкогольні напої: легкість в тілі і на душі*

Якщо світле пиво здається занадто легким або кому-небудь не подобається його смак – можна підняти собі настрій за допомогою слабоалкогольних напоїв. Зрозуміло, коктейлі пробують робити і самостійно, але на даний момент у продажу є продукція з яскравими вибуховими смаками – від класичних до екзотичних.

Якими бувають слабоалкогольні напої?

Це майже гримуча суміш з алкогольної і безалкогольної складових. Компоненти змішуються в певній пропорції – від цього співвідношення залежить міцність напою. Більшість з них мають від 6,5 до 8% якісного етилового спирту, але деякі можуть бути дещо слабше.

Слабоалкогольні напої можуть бути газовані і без газу, останні діють трохи слабше. Смак – від фруктового до класичної коли. Найпопулярнішими вважаються джин-тонік, ром або бренді з колою, бренді-кава, “Лонгер”, “Шейк”, “Бірмікс”. Користуються попитом і енергетичні напої з вмістом алкоголю. З їх допомогою можна невтомно танцювати на вечірці або в нічному клубі, але часто вживати їх не варто.

А якщо докладніше?

Залежно від кількості градусів слабоалкогольні напої підрозділяються на:
бірмікси – вважаються пивом, але володіють яскравим фруктовим смаком за рахунок додавання соків;

сидр – класичний напій має бути з яблучним смаком, але є і різновид з грушевим варіантом, сік зброджується і в нього додають дріжджі;

ель – деякі плутають його з сидром, але це різні напої, так як він проізводиться з цілої палітри соків;

просто коктейлі – ром-кола, джин-тонік і так далі.

Бірмікси вважаються найслабшими – їх міцність не перевищує градус звичайного світлого пива. Сидр і ель можуть досягати 5-6 оборотів, а коктейлі – 7-8%.

А тара має значення?

На даний момент в магазинах і супермаркетах є досить багатий вибір слабоалкогольних напоїв. Тара для них може бути різною – вони продаються в скляних і пластикових пляшках, а також в жерстяних банках. Обсяг також може бути різним – від 0,33 до 1 літра. Розливні напої можна брати “скільки душа забажає”, але на розлив йдуть, як правило, сидр і ель.

У готові коктейлі додають різні стабілізатори, які не дають окислюватися внутрішній стороні банок з жерсті. Скляні пляшки нерідко роблять з кришкою, яку можна відкрити без допомоги консервного ключа, що дуже зручно, коли хочеться відчути освіжаючий смак прямо на вулиці. Готові слабоалкогольні коктейлі нерідко п’ють з пляшки або банки, в якій вони продаються, але сидр або ель варто налити в келих або високий прямий стакан.

В інтернет-магазині “Море Пива” є широкий вибір слабоалкогольних напоїв різної міцності і на будь-який смак. Це відмінний вибір для підняття настрою і веселих розваг.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.