Новини

Поліція затримала трьох жителів Чернівців, які збували наркотики: серед них – екс-міліціонер

У Чернівцях правоохоронці затримали трьох жителів, які підозрюються у збуті наркотиків та психотропних речовин.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, серед учасників злочинної групи був колишній міліціонер. За кримінальні оборудки змовники можуть провести за гратами до десяти років.

Оперативники Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили незаконну діяльність групи осіб, яка займалася розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин.

До кримінальних оборудок виявились причетними троє мешканців міста Чернівці – два чоловіки, 36 та 50 років, і 54–річна жінка. Змовники налагодили роздрібний та оптовий збут нарковмісних медичних препаратів, заборонених у вільному обігу, серед наркозалежних мешканців міста. Встановлено, що один з учасників наркоугрупування – колишній міліціонер, звільнений зі служби у 1995 році.

За викритим фактом слідчі ГУНП в Чернівецькій області, під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції, слідчі поліції Чернівців, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу поліції “КОРД” затримали одного з дилерів під час чергової оборудки з наркотиками.

В учасників групи правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Виявлено та вилучено гроші, нарковмісні препарати, мобільні телефони, банківські картки, “чорнові записи”. У будинку колишнього міліціонера також вилучено холодну та вогнепальну зброю, гранату Ф-1 із запалом до неї.

За попередніми підрахунками вартість вилучених нарковмісних засобів за цінами “чорного ринку” складає понад 600 000 гривень.

Двох фігурантів затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. 36-річному драгдилеру суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі чернівецької поліції готують вручення підозри всім учасникам угрупування за збут наркотиків. Крім цього, за незаконне зберігання зброї колишньому співробітнику міліції готується оголошення про підозру за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини зловмисникам може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.