Новини

Буковинець поскаржився на вагон поїзда без кондиціонера: що відповіли чиновники

Мешканець Чернівецької області поскаржився посадовцям Держпродспоживслужби на умови у потязі Укрзалізниці, в якому немає кондиціонера.

Про це начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в області Анжела Косован повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“До Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло усне звернення від жителя Буковини щодо придбання ним залізничного квитка, в якому зазначено, що вагон, в якому запланована поїздка без кондиціонування повітря”, – йдеться у повідомленні.

Водночас Косован дала роз’яснення щодо цього випадку.

“З даного приводу інформуємо, що Державними санітарними правилами і нормами експлуатації рухомого складу залізничного транспорту для пасажирських перевезень, затверджених постановою Першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від 09.02.1999 №15, визначено наступні вимоги до температурного режиму у літній період часу:

▪️перед подачею потяга на посадку температура повітря в усіх вагонах всіх класів повинна підтримуватись на рівні + 24 град С +2град С, які мають кондиціонери;

▪️на шляху прямування вагонів електропоїздів та дизель-поїздів при температурі зовнішнього повітря +16град С і вище температура повітря у салоні не контролюється.

Окрім того, зазначено, що під час рейсу та за наявності пасажирів у вагонах повинна постійно працювати примусова вентиляція.
​Відповідальність за виконанням санітарних правил покладено на керівництво залізниць та інших відповідальних осіб”, – йдеться у дописі Анжели Косован.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.