Новини

«Укрзалізниця» запустить потяг у зону відчуження ЧАЕС

ПАТ “Укрзалізниця” завершила реконструкцію колії між станціями Вільча та Янів, що з’єднує зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції з основною залізничною мережею.

Наразі тривають підготовчі роботи до запуску першого тестового поїзда, повідомляє Главком.

За словами керівника компанії, усі роботи були виконані в рекордні терміни.

“У червні ми виграли тендер і підписали угоду з “Енергоатомом” на реконструкцію зазначеної ділянки. Ми розуміли важливість проєкту для країни, тож усі роботи були виконані в рекордні строки – за один місяць. Завдяки зусиллям залізничників уже найближчим часом почне роботу перше централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива”, – зазначив Юрик.

Зокрема, у ході реконструкції ділянки було замінено залізничне полотно відповідно до проєкту та реконструйовано колії в обсязі 24,56 км, середнім ремонтом оновлено 4,3 км.

Під час виконання робіт було задіяно 95 залізничників філії “Центр з будівництва та ремонту колії” АТ “Укрзалізниця” та необхідна колійна техніка.

Зазначається, що усі роботи на ділянці виконувалися відповідно до Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення, затверджених наказом МОЗ України.

“Вже найближчим часом туди доправлятимуть відпрацьоване ядерне паливо з трьох атомних електростанцій: Рівненської, Хмельницької та Південно-Української, – що зберігатиметься там упродовж наступних 100 років. Реконструйовану ділянку буде презентовано ЗМІ на наступному тижні”, – резюмували в “Укразалізниці”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.