Новини

В Україну насувається пекельна спека, температура повітря сягатиме +40 градусів

В Україні погода в середині липня може побити температурний рекорд. Повітря може прогрітися майже до +40 градусів у денний час.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповіла керівниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко. “З 15 до 18 липня буде взагалі жах, вище +35 градусів. +37 градусів, а де +37, там і +39 градусів”, – уточнила вона.

За словами синоптикині, період спеки пов’язаний з антициклоном, центр якого розміщений над Росією. Він впливає на більшу частину території України.

Антициклон може зруйнуватися тільки до 20-21 липня. Тоді можна очікувати істотного спаду спеки. “Температура знизиться щонайменше градусів на 5. До +30 градусів”, – пообіцяла Адаменко. Але дощі в цей період малоймовірні, додала вона.

Водночас, як розповіла фахівчиня, через процеси глобального потепління на планеті сьогодні липневу спеку в Україні, що наближається до +40 градусів, уже навряд чи можна назвати відхиленням від норми. “Раніше норма була +35, зараз +40 градусів”, – зауважила вона.

Адаменко зазначила, що в разі тривалої спеки може постраждати урожай пізніх культур, зокрема кукурудзи, сої, соняшнику. Для рослин також несприятлива ситуація, коли денні температури повітря практично не відрізняються від нічних, уточнила синоптикиня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.