Новини

У Тбілісі поховали телеоператора, якого побили противники ЛГБТ

У Тбілісі пройшла траурна церемонія поховання телеоператора опозиційної телекомпанії “Пірвелі” Лекса Лашкарави. Він отримав безліч травм в результаті нападу ворогів ЛГБТ на знімальну групу 5 липня.

У церемонії похорону брали участь кілька сот журналістів, членів опозиційних партій і діячів мистецтва. Влада проігнорувала траурну церемонію, повідомляє Эхо Кавказа.

У МВС Грузії вважають, що оператор міг померти через передозування наркотиками. Журналісти назвали це наклепом і вважають, що відповідальність за погром ЛГБТ-організацій в той день несе влада.

5 липня в Тбілісі представники націоналістичних груп і противники ЛГБТ-спільноти зірвали Марш гідності. Агресивний натовп напав на учасників акції. В результаті постраждали понад 50 співробітників ЗМІ, включаючи операторів, журналістів, фотографів.

Зокрема при висвітленні заворушень радикали напали на оператора опозиційного телеканалу Пірвелі ТВ Лекао Лашкараву. Його жорстоко побили біля офісу організації Сірцхвіліа, недалеко від парламенту Грузії. Оператора госпіталізували з переломами кісток обличчя, йому знадобилася хірургічна операція. Кілька днів тому він покинув клініку і продовжував лікування вдома, однак 11 липня його знайшли мертвим у власній квартирі.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.