Новини

У ВООЗ назвали фінал Євро-2020 “рецептом катастрофи”

Присутність надмірної кількості уболівальників без масок на фінальному матчі Європи з футболу неминуче позначиться на епідеміологічній обстановці. Спеціаліст Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керкхове заявила, що порушення правил з протидії коронавірусу призведе до поширення штаму “дельта”.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

“Я повинна радіти, коли бачу, як на моїх очах передається вірус? „Дельта“-штамм скористається становищем тих, хто не прищепився і знаходиться в натовпі, без маски, кричить, і співає. Результат буде руйнівним”, — зазначила фахівець.

Видання повідомляє, що ще у червні Велика Британія домовилася з УЄФА, що стадіон буде заповнений на 75%. При цьому там застосовують систему, за якою всі присутні повинні здати експрес-тест. Як зазначає відомство, експрес-тести не є показовими, оскільки можуть дати “псевдонегативну відповідь, якщо інфікована людина захворіла недавно або якщо аналіз взяти неправильно”.

У ВООЗ випустили попередження, що велике скупчення людей під час змагань тільки посприяє поширенню вірусу.

Зазначається, що комітет з громадського здоров’я в Європейському парламенті назвав рішення допустити 60 тис. фанатів на стадіон “рецептом катастрофи”. І вже, з чемпіонатом пов’язані сотні нових випадків захворювання, зазначає відомство.

На початку липня директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клюге висловив стурбованість у зв’язку з проведенням півфіналів і фіналу чемпіонату Європи з футболу у Великій Британії і закликав оцінити ризики.

ВООЗ також висловлювало стурбованість послабленням обмежень на COVID-19 країнами, що приймають матчі Євро-2020, зазначивши, що в деяких з них вже спостерігається зростання випадків захворювання.

Також вчені досліджували вплив успіху Англії на Євро-2020 на темпи інфікування COVID-19 у Великій Британії.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.