Новини

Поліція Гаїті ліквідувала чотирьох підозрюваних в убивстві президента, ще двох — затримала

На Гаїті поліцейські 8 липня ліквідували чотирьох підозрюваних в убивстві президента країни Жовенеля Моїза. Ще двох — затримали. Напередодні у країні оголосили стан облоги, який надав правоохоронцям розширені повноваження.

Про це повідомив посол Гаїті у США Бокчіт Едмонд, цитує CNN.

За словами посла, усі підозрювані були іноземцями. Наразі поліція Гаїті намагається визначити їхнє походження.

“Ми намагаємося рухатися вперед і подивитися, як ми зможемо ідентифікувати тих, хто брав участь у цьому жахливому акті”, — сказав Едмонд.

Також посол розповів про стан дружини вбитого президента, яка дістала поранення під час замаху на свого чоловіка. Як повідомив Едмонд, жінка перебуває у стабільно критичному стані.

Що передувало?

Уночі 7 липня на Гаїті у своїй резиденції був вбитий президент країни Жовенель Моїз. Невідомі штурмували резиденцію президента близько першої ночі за місцевим часом (8:00 за Києвом). Вони пробралися у будинок та застрелили Моїза.

У заяві прем’єр-міністра зазначають, що нападники говорили іспанською мовою. Офіційні мови на Гаїті — гаїтянська креольська і французька. Прем’єр заявив, що саме він тепер очолить країну.

У день убивства глави держави у країні оголосили стан облоги. Це означає, що усі кордони будуть закритими, а також тимчасово вводяться окремі положення воєнного стану. Наприклад, військові та національна поліція Гаїті отримають розширені повноваження.

53-річний Жовенель Моїз був при владі з лютого 2017 року — після того, як його попередник Мішель Мартеллі пішов у відставку.

Моїза звинувачували в корупції й організації нападів на опонентів; його перебування при владі позначилося постійними антиурядовими протестами.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.