Новини

На Буковині розпочався сезон чорниці: які ціни на ринках

На ринках Буковини з’явилася чорниця. Щоб дізнатися ціни на неї, вирушаю на ринок “Головний”. Продавців із літньою ягодою ще небагато.

Півлітрова банка чорниці коштує 35-40 гривень, літрова – 75-80, повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

Ірина Гожда із Підзахаричів на Путильщині розповідає, що вже багато років торгує чорницею:

– Цього року, порівняно з минулим, хороший урожай. Я вже тиждень продаю афини (чорниця – авт.). Покупців чимало, хоча це лише початок сезону. Минулими роками на цю ягоду був більший попит, а зараз через карантин люди трохи обмежуються. На початку вона коштувала 100-120 гривень за літр, бо ще не було багато. Зараз уже з’являється трохи більше. Тепер афини з’явилися в Підзахаричах, Межибродах та Малинешах, там, де Протяте каміння і перевал Німчич. Пізніше почнуть з’являтися вище в горах – в Товарниці, Бочкові. Найпізніше – в Шепоті, Усть-Путилі, де гора Памір. Сезон чорниці може тривати аж до вересня. Якщо з’явиться ще більше, то ціна теж впаде, – каже Ірина.

Продавчиня зазначає, що зараз на ринках можна побачити багато чорниці з Волині та Житомирщини. Однак вона не така корисна, як із гір.

– Треба вміти її відрізнити. Чорниця з Карпат менша за розміром і темніша. Та, що з Волині, більша і світліша. За смаком вони також відрізняються. Наша трохи кислувата, а та дуже солодка, – пояснює Ірина.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.