Новини

З боку педагогічних колективів деяких шкіл чинився тиск на учасників конкурсу директорів, – головна освітянка Чернівців

З боку педагогічних колективів деяких шкіл Чернівців, в яких оголосили конкурс на заміщення вакантних посад директорів, відчувався тиск на претендентів, що подавали заявки на участь у цьому конкурсі.

Про це на брифінгу, присвяченому підсумкам конкурсу, розповіла очільниця міського управління освіти Ірина Ткачук, пише molbuk.ua

Ірина Ткачук згадала про це у зв’язку з запитанням, чому в деякі школи подалися лише по одному претенденту, і то це були попередні багаторічні керівники, як-от Світлана Рудько (гімназія №7), Оксана Попадюк (гімназія №3) та інші.

“Насправді був деякий тиск із боку педагогічних колективів. Доходило до того, що після проведення публічного знайомства з закладами освіти траплялися випадки, коли до нас зверталися кандидати з проханням зняти їхню кандидатуру з цього закладу. Ми вже навіть просили – не знімайте, пройдіть конкурс і побачите, як далі буде. Тому що такий тиск чинився, що люди не хотіли далі йти на конкурс”, – розповіла Ірина Ткачук.

За словами заступника міського голови Юрія Лесюка, багато хто не йшов на конкурс, бо був переконаний, що тут уже все наперед домовлено.

“У галузі освіти у нас все було доволі печально. Багато хто вважав, що все начебто було вже вирішено і не можна провести конкурс прозоро. Тож, напевно, в цих школах не було таких сміливців, які би змогли подати свої документи на конкурс, – вважає Юрій Лесюк.

Нагадаємо, у травні у Чернівцях оголосили конкурс директорів у 19-ти школах. У міськраді пообіцяли, що він буде максимально чесним та прозорим.

Наразі переможців визначили у 15-ти закладах, у решті чотирьох проведуть повторний конкурс.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.