Новини

Протипоказання при лазерній епіляції*

Про бездоганно гладку і шовковисту шкіру мріють багато людей. Зараз косметологія стрімко розвивається і пропонує сучасний спосіб позбавлення від небажаного волосся – лазерну епіляцію. Але у неї, як і у всіх процедур, є протипоказання. Детальніше можна ознайомитися на сайті epilaser.com.ua.

Про епіляцію

Лазерне видалення волосся – це найкраща передова технологія. До неї звертаються не тільки в косметичних цілях, а й призначають за медичними показаннями, наприклад, при проблемі врослих волосків. Вона безболісна і займає в середньому 15-30 хвилин, в залежності від кількості та площі зон. Для повного усунення непотрібної рослинності необхідно від 6 до 12 відвідувань салону з інтервалами 4 тижні. Оскільки за 1 раз руйнуються волоски, що перебувають в активній стадії росту.

Лазерним променем руйнується волосяний фолікул, що призводить до випадання волосся протягом 2-3 тижнів. Процедура безпечна для організму, оскільки механізм впливу променя спрямований виключно на пігмент, що міститься в волосяному стержні, – мелатонін. Лазер миттєво нагріває стержень до температури, при якій цибулина гине.

Про протипоказання

Перед початком курсу, рекомендується консультація у свого лікаря, оскільки у лазерної епіляції є протипоказання.

Слід пам’ятати про те, що крім нових гібридних ELOS і 3D апаратів, звичайні старі пристрої не дадуть належного ефекту, якщо у людини світле волосся.

Косметолог під час консультації повинен попередити про абсолютні і тимчасові протипоказання до лазерної епіляції.

Відносні обмеження:
легкі шкірні хвороби;

алергічні реакції;

застуда;

подряпини, порізи;

опіки;

герпес.

Лікарі не рекомендують процедуру вагітним і жінкам, які годують груддю, а також підліткам до 14 років. Під час вагітності, лактації, і в підлітквому віці гормональний фон нестабільний. Також не призначають епіляцію людям, які приймають гормональні препарати. У цих випадках важко буде домогтися бажаного результату.

Абсолютні обмеження:

цукровий діабет;

епілепсія;

онкологія;

шкірні захворювання;

наявність кардіостимуляторів;

індивідуальна непереносимість.

Епіляцію не можна проводити протягом 6 місяців, якщо застосовуються препарати для лікування акне і псоріазу. Якщо у вас хронічне, генетичне захворювання, або яке-небудь захворювання шкіри, обов’язково повідомте косметолога.

Протипоказання до лазерної епіляції зони бікіні:

герпес в активній фазі;

молочниця;

запалення яєчників;

порушення мікрофлори;

алергія і висипання.

Зона глибокого бікіні потребує грамотного та уважного підходу. Майстер підбере спеціальну потужність апарату, щоб не пошкодити слизову.

Обмеження до і після проведеної сеансу:

протягом 14 днів протипоказано засмагати, слід користуватися сонцезахисним кремом з високим рівнем захисту;

в перші дні рекомендується відмовитися від гарячої ванни, сауни і лазні.

При появі подразнень і почервоніння, необхідно скористатися заспокійливим засобом. Не хвилюйтеся, через 24 години все нормалізується.

Висновок

Епіляція лазером відноситься до категорії безпечних процедур. Але щоб уникнути небажаних наслідків та отримати кваліфіковану послугу, уважно поставтеся до вибору салону. Наприклад, у спеціалізованій мережі EpiLaser найсучасніше обладнання в Україні. І що важливо – епіляцію проводять досвідчені фахівці з медичною освітою. Це дозволяє уникнути неприємних наслідків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.