Новини

Івана Купала 2021: коли відзначають свято і як дівчата дізнаються свою долю

Свято Івана Купала – це одне з найдавніших українських свят, яке пов’язують з магічною силою природи. У ніч з 6 липня на 7 українки ворожать на своїх “суджених”.

Повір’я свідчить, що вечір напередодні Івана Купала є загадковим і таємничим. У магічну ніч на Івана Купала дерева переходять з місця на місце і розмовляють один з одним, а трави набувають чудодійної сили, пише Главред.

Саме тому, за традицією, в ніч на Івана Купала заборонено лягати спати, адже відразу після заходу сонця починається буйне і веселе свято з дівочими ворожіннями.

Івана Купала-2021

З давніх-давен вважається, що в ніч на Івана Купала духи землі, води і вогню допомагають людям у важливих справах. Вони дарують тілу силу, зцілюють хвороби і нагороджують багатством, крім цього допомагають передбачити свою долю.

За легендою, в купальську ніч роса змиває зморшки і дарує красу.

Ворожіння на Івана Купала

З року в рік українські красуні ворожать в цей день на свого “судженого”. Для того, щоб дізнатися ім’я майбутньої долі існує безліч різних ворожінь. Про те, як гадати на Івана Купала – розповідає Главред.

Найпоширеніший спосіб – це вийти на вулицю і запитати у першого зустрічного чоловіка його ім’я. Саме так зватимуть вашого судженого.

Ворожіння на Івана Купала на свічках

Для цього потрібна воскова церковна свічка. Її потрібно поламати на частини, розтопити в ложці над вогнем від купальського багаття і вилити в чашку з холодною водою. Потім потрібно триматі отриману фігурку перед вогнем і дивитися на тінь від неї – таким чином побачене підкаже відповідь на поставлене запитання.

Що означає зображення:

кільце або корона – швидке весілля,

скриня (гаманець) – багатство,

серце – міцна любов,

прапор – нежданий гість,

зірка – удача,

квітка – новий шанувальник,

людина – хороший друг,

хвилеподібна фігура – виконання бажань,

смуги – приємна подорож.

Ворожіння на Івана Купала з гребінцем

Перед сном в ліжко з собою потрібно взяти гребінець. Однак волосся ним розчісувати не потрібно. Його слід покласти під подушку і проговорити магічні слова: “Суджений, мій ряджений, прийди до мене і розчеши моє волосся”. Після цього уві сні з’явиться чоловік, який буде майбутньою долею.

Ворожіння на Івана Купала перед сном

Для того, щоб вночі на Івана Купала приснився віщий сон, потрібно ще на заході сонця зібрати сім різних кольорів і покласти їх під подушку. У цьому букеті обов’язково повинні бути папороть і чортополох. Перед тим, як лягти на подушку, потрібно сказати фразу: “Суджений наречений, прийди в мій сад погуляти, себе показати!”.

Ворожіння на Івана Купала на папороті

Опівночі з 6 на 7 липня потрібно зірвати стільки листя папороті, скільки у дівчини залицяльників, а кожного нареченого помітити різнокольоровими нитками. Ці листочки потрібно притиснути до дна водойми і подивитися який листок папороті швидше за всіх спливе. Той і чоловіком стане.

Ворожіння на Івана купала з дзеркалом

Для цього потрібно сісти перед дзеркалом і запалити свічку. Важливо покласти її так, щоб вона відбивалася в дзеркалі. Навколо повинна бути тиша і темрява. Дзеркало через деякий час почне темніти, що буде означати прихід судженого, який повинен підійти ззаду, тому в цей момент ні в якому разі не можна відводити погляд від дзеркала і обертатися.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.