Новини

Смерть українця після вакцинації Pfizer: названа причина

Причиною смерті 47-річного чоловіка у Вінницькій області, який помер за кілька годин після вакцинації проти COVID-19, стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця.

Про це повідомив Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА у Facebook.

Фахівці зазначили, що ознак анафілаксії, шоку та тромбозу немає.

“За даними електронної амбулаторної карти пацієнта – хронічні захворювання не зареєстровані. За попередніми результатами судово-медичної експертизи – причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає. Розслідування триває, очікуємо результати морфо-гістологічних досліджень”, – сказано у повідомлені.

В ОДА зазначили, що випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

“Повідомляємо, що 2 липня мобільною бригадою було вакциновано 138 людей, НППІ на даний час не зареєстровано. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний”, – розповіли у департаменті.

Щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech (серія FD0927, термін придатності до 30.09.2021 р) чоловік отримав о 13:45. Протягом години він почувався задовільно, а через 3,5 години почав скаржитися на нудоту, втрату свідомості.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.