Новини

13 гривень чи 8 гривень: скільки буковинці мають платити за газ

З липня місячний тариф на газ має становити 13,13 гривень за куб. Тариф був озвучений “Нафтогазом”. Такі ціни налякали багатьох споживачів.

Molbuk.ua дізнався, скільки доведеться сплачувати за газ.

У “Нафтогазі” підтвердили, що в липні ціна на газу в тарифному плані “Місячний” становитиме 13,13 грн/куб. м. На ціну вплинула поточна ситуація на ринку. Але підключення до тарифного плану “Місячний” відбувається лише за бажанням клієнта.

За замовчуванням, усі клієнти “Нафтогаз України” обслуговуються за річним тарифним планом і сплачують 7,96 гривні за куб. Така ціна зафіксована на рік – з 1 травня 2021 року і до 30 квітня 2022 року.

“Чернівцігаз збут” на Буковині обслуговує 235 тисяч побутових споживачів. Тож більшість буковинців сплачують за газ саме “Чернівцігаз Збуту”. Тут пояснили, що наразі тариф на газ становить 7,99 гривні.
Причому ціна однакова і для місячного, і для річного тарифу.

Не планують підвищувати вартість газу і в липні — ціна залишиться 7,99 гривні. Але вже з 1 серпня “Чернівцігаз Збут” припиняє дію місячного тарифу, і всі споживачі будуть на річному тарифі із вартістю 7,99 гривні за куб. Причина – стрімке здорожчання енергоресурсу в Україні та Європі, яке не припиняється навіть із завершенням опалювального сезону.
Водночас у “Чернівцігаз Збуті” запевнили, що не планують підвищувати ціну взимку в опалювальний період.

“Ми не можемо і не плануємо переглядати ціну на газ в “Річному тарифі”. Тому можемо заспокоїти споживачів. Вони захищені від зростання ціни на весь рік – до першого травня 2022 року. Як постачальники маємо контракт на закупівлю ресурсу на весь цей період по фіксованій ціні. Тому для наших клієнтів будемо зберігати ціну. Якщо ж споживачі хочуть ще більше оптимізувати свої витрати на газ, то можуть звернути увагу на інший тариф з фіксованою ціною. А ось через високі ціни скасували тариф “Твій газ на зиму”, який діяв впродовж двох років. Коли люди закуповували певну кількість газу на зиму за нижчою ціною. Наразі немає де купити дешевше газ, щоб зробити запас на зиму”, – пояснили у пресслужбі “Чернівцігаз Збуту”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.