Новини

У МОЗ розповіли, коли Pfizer почнуть щепити усіх охочих

Pfizer може з’явитися у пунктах щеплення та центрах масової вакцинації. Ймовірно, у липні, під час 5 етапу імунізації будуть використовувати для імунізації саме цей препарат.

Про це розповіла гендиректорка з розвитку цифрових трансформацій МОЗ Марія Карчевич, пише ЛІга. Life.

Вона наголосила, що вакцини Pfizer за держзакупівлями передбачили достатньо.

“Очікуємо зміни температурного режиму по вакцині Pfizer – можливість зберігання її на точках вакцинації, пунктах щеплення при температурному режимі + 2 – + 8 впродовж 30 днів”,
– сказала Карчевич.

Медичний препарат проти COVID-19 Pfizer-BioNTech буде доступний в українських центрах вакцинації вже в кінці липня 2021 року . Отримати вакцину німецько-американського виробництва зможуть всі бажаючі.

Це також зазначив головний санітарний лікар України Ігор Кузин.

Він вказав, що за призначенням лікаря щеплення від “корони” будуть робити навіть дітям.

“Уже цього літа ми будемо пропонувати вакцинувати дітей, у яких є супутні захворювання або високий ризик зараження коронавірусів COVID-19”, – підкреслив Ігор Кузин.

У МОЗ вважають, що наразі можна потенційно говорити про те, що Pfizer буде не лише у мобільних бригадах, але й у пунктах щеплення і, можливо, у центрах вакцинації , коли буде офіційне рішення в Україні.

Щоб стати в чергу на отримання щеплення в Центрі вакцинації, необхідно зареєструватися в додатку або на порталі “Дія” , або зателефонувати на безкоштовну лінію МОЗ 0 800 60 20 19.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.