Новини

Завершили роботи на водогоні “Дністер-Чернівці”: коли з’явиться вода

Станом на 21 годину 1 липня роботи на водогоні “Дністер-Чернівці” завершено.

Про це повідомляє пресслужба КП “Чернівціводоканал”, пише molbuk.ua

Співробітники підприємства закінчили приварювати латку та розібрали тимчасову платформу для ремонтних робіт. Також протягом дня було укріплено опору, на якій з’явилась тріщина.

Багато чернівчан нарікають, що не було води в кранах після попередньо оголошеного часу. Це пов’язано з тим, що мережі міста заповнюються поступово і повільно, аби не виникало гідроударів. До верхніх точок міста вода могла не встигнути “дійти”.

Що ж до самого водогону, після масштабної аварії потрібно заповнити 7 кілометрів траси. Сьогодні, як і в попередні чотири рази, як і після кожної масштабної аварії, спочатку водогін наповнюється без включених насосів, з регульованим обмеженням подачі води, повільно та обережно. Лише потім, переконавшись що немає нових проривів, включають насоси та з’являється тиск в системі.

Останні 10 днів технічний персонал насосних станцій та чергові бригади працюють в майже цілодобовому режимі. Фахівці КП “Чернівціводоканал” обстежили трасу і, зокрема, ділянку біля села Біла, видимих пошкоджень немає.

Як додають у пресслужбі Чернівецької міської ради, графік відключень водопостачання залишається без змін.

” Вода поступає в місто зараз з Резервуарів чистої води на Попова. Водогін будуть наповнювати дві, може, три доби. Води в запасниках на цілодобове водопостачання банально не вистачить, тому що ми з понеділка з них живимось. Тому поки що графік відключень залишається без змін”, – йдеться у повідомленні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.