Новини

Санкції проти Медведчука: у “Слузі народу” пояснили, що буде далі

Санкції від РНБО повинні мати певні наслідки.

Про це розповіла народна депутатка від фракції “Слуга народу” Марина Бардіна в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише rubryka.com.

“Санкції – це лише один з інструментів. Ми всі розуміємо, що це все несе за собою корупційні зловживання тими чи іншими посадовцями. Тому тут м’яч на боці антикорупційних органів, які мають вести розслідування, і ВАКС має винести відповідні вироки. Показати статки, де і в яких місцях це було вкрадено, РНБО може, але в такій обмеженій версії щодо введення санкцій, щодо обмеження економічної діяльності цих осіб”, — сказала вона.

Бардіна розповіла, до чого має призвести гучне рішення РНБО.

“Але разом з тим вироки й відповідальність передбачені антикорупційним законодавством зокрема. І ми знаємо процедури по тому, як власне притягувати, в тому числі нардепів, до кримінальної відповідальності. Тому мені хотілося б, щоб ці санкції підштовхнули, по-перше, до антикорупційної політики, до тих посадок, про які Зеленський і команда обіцяли в передвиборчий період; а по-друге, до реформи судової системи, тому що це також нагальне питання, яке виникне під час всіх судових розглядів”, — сказала вона.

Раніше Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.