Новини

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера – поради експерта

Літня спека робить життя не дуже комфортним. Особливо це стосується жителів багатоквартирних будинків у великих містах. Виконавчий директор Sibling Михайло Шкляр розповів, як можна охолодити квартиру в спеку, якщо у вас немає кондиціонера.

За словами експерта, щоби легше було дихати, можна використовувати вентилятори, пляшки з холодною водою, ємності з льодом і, звичайно ж, правильно провітрювати приміщення, передає Главред.

П’ять способів охолодити квартиру в спеку

1. Найпрохолодніший час влітку – період між чотирма і сімома годинами ранку, тому слід відкривати вікна о дев’ятій-десятій вечора і закривати вранці.

2. Можна поставити кілька пляшок з холодною водою або ємностей з льодом перед звичайним вентилятором. Такий спосіб допоможе забезпечити приплив холодного повітря. При цьому у стельових вентиляторів зазвичай є спеціальний літній режим – саме його і потрібно використовувати.

3. Для підвищення рівня вологості в приміщенні перед відкритим вікном можна повісити мокрий рушник.

4. Щоби було комфортніше спати у спекотну погоду, можна охолодити постільну білизну в холодильнику.

5. Варто відмовитися від використання килимового покриття в будинку, оскільки воно не дозволяє приміщенню охолонути. Якщо на підлозі плитка або камінь, то можна просто намочити підлогу — це дасть відчуття вологості.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.