Новини

ЄС визнаватиме українські Covid-паспорти: у МОЗ розповіли деталі

Україна та Європейський Союз домовляться про взаємне визнання COVID-сертифікатів. З країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо.

Про це повідомив заступник очільника Міністерства охорони здоров’я Ярослав Кучер в ефірі телеканалe Україна 24, пише HB.

“З ЄС буде домовленість, ми є у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншим країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС”, — повідомив Кучер.

Заступник міністра також уточнив, що сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі. Там є три терміни. Наступного тижня уже буде фіналізовано нормативний документ, який це регулюватиме.

Ярослав Кучер також проінформував, що наступного місяця планується запустити через додаток Дія видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини, але паралельно триває розробка для тих, хто перехворів, і, відповідно, за тестами. За його словами, додаток Дія буде синхронізовано з системою E-Health.

“Користувач робить запит на отримання цього сертифіката, і тоді система E-Health підтягнеться, так задумано. Для подорожей до країн ЄС ви маєте прикордоннику на кордоні показати QR-код, він його тим чи іншим способом просканує, і він бачитиме, що дійсно ця людина має вакцину і це підтверджено державою”, — сказав Кучер.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.