Новини

Захист від агресора: на Буковині сформують загони із охочих захищати свою домівку

На Буковині зросте чисельність сил територіальної оборони, вони стануть окремим родом військ та перейдуть у пряме підпорядкування Головнокомандувача Збройних Сил України. Такі зміни передбачає проєкт закону, який подав до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

– На території краю дислокуватиметься бригада територіальної оборони, до якої входитимуть чотири батальйони – по одному у кожному районі та у Чернівцях. При цьому чисельність особового складу зросте. Наприклад, якщо сьогодні управління бригади налічує трошки менше 10 чоловік, то воно збільшиться приблизно до 100 осіб, батальйону – із двох-трьох до 40 військовиків, – пояснив головний військовий комісар Чернівецької області Віталій Чурай.

Окрім військової складової, територіальна оборона включатиме і добровольчу. Так, загони із охочих захищати свою домівку, формуватимуть у кожній громаді.

За словами Віталія Чурая, військовики області готуються до виконання нового закону, який може бути ухвалений уже найближчі дні. Тим часом, у липні на Буковині стартують навчання підрозділів територіальної оборони, які нині діють в області. Так, близько 150 осіб відбуватимуть вишкіл на території краю, ще стільки ж поїдуть у навчальні центри та академії Збройних сил України.

” ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.