Новини

Повільне інтернет-з’єднання? Як зменшити показник ping самостійно – розповідають фахівці компанії «Intelekt»*

Якщо ви впевнений користувач інтернету і уже тривалий час користуєтеся мережею, то, мабуть, помітили, що часом з’єднання може бути сповільнене. Від чого ж залежить тривалість виконання запиту – від провайдера, потужності сигналу чи якогось іншого чинника? Фахівці компанії Intelekt розповіли, що, окрім знайомих кожному показників якості сигналу, впливає на тривалість завантаження.

Одним із основних параметрів, який на рівні зі швидкістю відповідає за належне підключення, є ping, який, простими словами, є часом реакції на запит. До прикладу, якщо ваш ping дорівнює 98 мілісекунд, то це по-суті час, який потрібен вашому комп’ютеру, щоб відповісти на запит іншого пристрою. Однак варто відзначити, що цей показник не просто впливає на процеси завантаження даних, а й має вирішальне значення тоді, коли рахунок іде на секунди. Найбільше це стосується ігор у мережі. Таким чином, якщо ваш ping надто великий, тобто становить понад 300 мілісекунд, то найбільш ймовірно, що під час гри виникатиме затримка. Саме тому багато онлайн-ігор відразу показують час вашого пінгу.

Чи можна перевірити швидкість і час з’єднання самостійно?

Сьогодні створюються безліч методів перевірки якості з’єднання. Знання швидкості і часу завантаження даних дозволить вам бути певним у належному підключенні. Так, перевірити швидкість інтернет-підключення та ping можна на сайті Speedtest.net, який є найпопулярнішим онлайн-тестом. Якщо показник ping нижче 20, то це означає, що у вас не виникне проблем у моментальній реакції, якщо ж значення ping перевищує 150 мілісекунд, то ваш ПК може помітно відставати в реакції. У останньому випадку не допоможе навіть найпотужніший геймерський ноутбук.

Як знизити показник ping?

Якщо ми знаємо про те, як визначити час ping, то, мабуть, повинні також уміти і покращити його. Сьогодні створено кілька варіантів дій, що призведуть до зниження показника ping.

1. Оберіть найближчий сервер.

Цей спосіб є найпростішим. Щоб знизити ping, потрібно лише вибрати сервер, який розташований найближче до вас. Він забезпечить істотно кращий зв’язок із комп’ютером і допоможе значно знизити ping. Тому в багатьох іграх є можливість обрати доступні сервери або ставити свій регіон.

2. Закрийте зайві програми

Закриття додатків і програм, що працюють у фоновому режимі, допоможе знизити надто високий ping. Це також допомагає зменшити навантаження на ваш комп’ютер. Оскільки можливий і варіант, що час підключення в нормв, проте надмірне навантаження на ПК пригальмовує гру.

3. Тимчасово вимкніть оновлення

хоч оновлення і важливі для комп’ютера, однак вони можуть пригальмовувати ping. Тому обов’язково відключіть свої оновлення перш ніж почати гри, адже вони значно витрачають ваш трафік. По закінченню гри, оновлення можна буде включити знову.

4. Використовуйте Ethernet замість Wi-Fi

Як відомо, WiFi, через свою ненадійність,збільшує затримку передачі даних та гальмує завантаження. Тому перемикання на Ethernet – простий і ефективний спосіб знизити ping.

5. Скиньте мережеве обладнання

Якщо ви помітили значне гальмування в грі, більше ніж зазвичай, скидання мережевого обладнання до заводських налаштувань та подальше переналаштування або оновлення прошивки може вирішити цю проблему.

Ми ознайомили вас із основними причинами повільного з’єднання та розповіли, як можна знизити показник ping самостійно. Однак, якщо у вас залишились запитання – телефонуйте за номером: 099 704 32 00 (також можете написати нам у viber, telegram, whatsaap).

Наш сайт: https://www.intelekt.net/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.