Новини

Чернівецька міськрада провалила рішення про демонтаж турнікету: як голосували депутати

Депутати Чернівецької міськради не підтримали пропозицію демонтувати турнікет, який нещодавно встановили при вході до ратуші.

Відповідну пропозицію з голосу сьогодні, 24 червня, вніс під час сесії міськради депутат від “Народного контролю” Михайло Яринич, пише molbuk.ua

“Маю протокольне доручення. Усі ми бачили, який резонанс викликало встановлення незрозумілого предмету, тобто турнікету на вході до міської ради. Дуже багато критики з цього питання. Тому прошу проголосувати протокольним дорученням, щоби негайно сьогодні, до 18.00, демонтували даний предмет. Ми не розуміємо, кому він належить”, – заявив Михайло Яринич.

“Ставлю на голосування, – відповів Клічук і, поки тривало голосування, прокоментував, звертаючись до Яринича. – Це розумно, ви вважаєте? Хоч би вже не позорилися”.

За демонтаж проголосувало 18 депутатів із 33. Рішення не прийняте.

Яринич потребував показати результати голосування по фракціях. Вони такі:

За демонтаж: фракція “Народний контроль” – 5, “Команда Михайлішина” – 5, “Пропозиція” – 4, “Слуга народу – 4”.

Не голосували: “Європейська солідарність” – 4, “Єдина альтернатива” – 6, “Команда Михайлішина” – 1, “Пропозиція” – 2, “Слуга народу” – 1.

Нагадаємо, у ратуші 11 червня встановили турнікет.

Це викликало широкий резонанс серед чернівчан. Водночас мер Клічук запевнив, що турнікет у коридорі Чернівецької міської ради встановили для покращення дисципліни працівників ратуші.

Сьогодні вранці, 24 червня, депутат Володимир Бешлей повідомив, що група співробітників поліції оточила вхід до міської ради поблизу турнікету.

” ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.